Biografije

RICHARD BRYCE

 

GENERALNI DIREKTOR BAYER HRVATSKA

 

VODITELJ ODJELA CROP SCIENCE ZA ALPE ADRIA REGIJU (HRVATSKA, SLOVENIJA, SRBIJA, BIH, ALBANIJA, MAKEDONIJA, CRNA GORA, KOSOVO)

 

OBRAZOVANJE:

Diplomirao je poslovnu ekonomiju u Rotterdamu, Nizozemska, nakon čega je završio MBA u Velikoj Britaniji (University of Bradford).

 

RADNO ISKUSTVO:

Karijeru je počeo graditi u revizorskoj kompaniji PriceWaterhouseCoopers, u Rotterdamu u Nizozemskoj te kompaniji Business Creation, gdje je radio na poziciji voditelja projekata.

2004. godine se pridružuje Bayeru, gdje obnaša različite funkcije: kontroling marketinga i prodaje u odjelu za povrće i sjemenarstvo (Bayer Vegetable & Seeds), voditelj spajanja i akvizicija na globalnoj razini u odjelu Crop Science, Crop Science voditelj marketinga u Nizozemskoj.

 

2015. godine dolazi u Hrvatsku gdje preuzima funkciju generalnog direktora Bayera Hrvatska i voditelja odjela Crop Science za Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Albaniju i Makedoniju.

 

Početkom 2017. godine navedenim zemljama se pridružuju i Srbija, Crna Gora i Kosovo te zajedno čine Alpe Adria regiju, čije vodstvo preuzima g. Bryce.