Ključna područja

Za bolju zdravstvenu zaštitu diljem svijeta

Bayer je 2009. godine izradio Program održivosti. U njemu posebno mjesto zauzimaju udruženja s ciljem održive zdravstvene zaštite te inovativna partnerstva koja poboljšavaju dostupnost visokokvalitetne hrane.

Planiranje obitelj: Žene u zemljama u razvoju i novim ekonomijama trebale bi preuzeti kontrolu nad svojim životima. Širenjem informacija o zdravlju te edukacijom, Bayer u suradnji s partnerima, želi smanjiti rizike povezane s neplaniranim trudnoćama i nesigurnim pobačajima.

Otprilike dvije od sedam milijardi ljudi na svijetu nemaju adekvatnu primarnu zdravstvenu zaštitu. Rastuća svjetska populacija - prije svega u zemljama u razvoju i novim ekonomijama - te demografske mijene u brojnim industrijaliziranim zemljama, uvelike otežavaju pružanje adekvatne zdravstvene zaštite za cijeli planet.

Bayer se s tim izazovom suočava u skladu sa svojom misijom "Bayer: Science for a better life". Zahvaljujući našem strateškom angažmanu, usluge naše podskupine HealthCare, primjerice visokokvalitetni lijekovi i tretmani, kroz brojne programe postaju dostupni pacijentima diljem svijeta.

Međutim, problem neadekvatne zdravstvene zaštite u mnogim se zemljama neće riješiti uz pomoć pojedinačnih tvrtki i organizacija, stoga je ključna točka našeg angažmana dugotrajna suradnja s priznatim organizacijama za pružanje pomoći i međunarodnim tijelima.

Ekonomska snaga znači ujedno i veliku odgovornost

Naš cilj je omogućiti svim ljudima uživanje rezultata napretka medicinskih znanosti, bez obzira na njihovo porijeklo ili primanja. Potičemo programe koji pružaju pristup inovativnim lijekovima i modernom planiranju obitelji te aktivno sudjelujemo u borbi protiv zanemarenih bolesti. Usko surađujemo s priznatim organizacijama za pružanje pomoći i međunarodnim tijelima.

Više informacija o našim ključnim područjima možete pronaći na sljedećim stranicama: