Profil i organizacija

Crop Science

Namjera je omogućiti proizvodnju dovoljne količine hrane, vlakana i sirovih materijala za rastuću svjetsku populaciju, a pogotovo s obzirom na ograničene količine obradivih površina. Ovo je jedan od ciljeva Crop Science odjela, koji posluje u područjima zaštite bilja i nepoljoprivrednih površina te sjemena.

Zaštita bilja i sjeme

Proizvodi za zaštitu bilja trebaju djelovati selektivno u najmanjim mogućim količinama, a zatim se brzo razgraditi u neutralne tvari. Moderni insekticidi suzbijaju štetne insekte, pazeći pritom na oprašivače i druge korisne kukce. Herbicidi selektivno suzbijaju korov, bez štetnog djelovanja na usjeve. S druge strane, fungicidi čine biljku otpornijom na mikroskopske patogene štetnike.


U potrazi za novim aktivnim tvarima, naši znanstvenici su vođeni, prvenstveno, strategijom same prirode.


Bayer svojoj širokoj paleti sofisticiranih kemijskih sredstava, dodaje i biološka sredstva za zaštitu bilja, čiji broj stalno raste.


Naše sjeme je prilagođeno lokalnim klimatskim uvjetima i uvjetima tla, a pritom daje visoke prinose. Prilikom uzgoja novih sorti, u obzir uzimamo zahtjeve potrošača, kao što je okus povrća. Neovisno o tome da li usredotočuje li se njihov rad rižu, povrće, pamuk ili uljanu repicu / kanolu, naši istraživački centri diljem svijeta uvijek imaju iste ciljeve, a to su: zaštita usjeva od bolesti, štetnih insekata i korova, a u isto vrijeme poboljšanje zdravlja biljke, porast prinosa i kvalitete usjeva. Proširili smo naše istraživačke aktivnosti te smo uključili dvije nove ključne kulture – pšenicu i soju.


Više informacija o odjelu Crop Science na globalnoj razini možete pronaći ovdje, dok o odjelu Crop Science u Hrvatskoj ovdje.