Transparentnost prijenosa vrijednosti liječnicima

Isplate zdravstvenim radnicima

Društvo Bayer predano je poticanju transparentnosti u svojim financijskim odnosima sa zdravstvenim radnicima i vjeruje da ona stvara povjerenje u inovativnu farmaceutsku industriju.

Kolaborativna istraživanja koriste pacijentima i društvu

Suradnja između farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika pružila je brojne inovativne lijekove i promijenila način na koji mnoge bolesti utječu na naše živote. U Bayeru smo uvjereni da su bliska suradnja sa zdravstvenim radnicima i njihova kontinuirana edukacija ključne za ostvarivanje boljih rezultata za pacijente kojima nastojimo pomoći.

Kako društvo Bayer surađuje sa zdravstvenim radnicima

Farmaceutska industrija – zdravstveni radnici: izrazito reguliran odnos

Prilikom suradnje s medicinskim stručnjacima poštujemo postojeće zakone i propise koji jasno definiraju interakciju između industrije i zdravstvenih radnika, npr. zakoni o zdravstvu i kodeksi industrije. Ta pravila dopunjuju i različiti propisi o transparentnosti, poput tzv. „Sunshine Act“ u SAD-u, Kodeksa EFPIA-a o javnom objavljivanju podataka u Europi i različitih lokalnih zakonskih obveza izvještavanja. U potpunosti poštujemo neovisnost i integritet tih zdravstvenih radnika.


O Kodeksu EFPIA-e i javnom objavljivanju podataka

Provedba Kodeksa EFPIA-e o javnom objavljivanju podataka

Kao članovi Europske federacije farmaceutskih industrija i udruženja (EFPIA) i u skladu s vrijednostima našeg društva u potpunosti podržavamo Kodeks EFPIA-e o javnom objavljivanju podataka. U skladu s Kodeksom, društvo  Bayer javno će objavljivati plaćanja i nenovčane pogodnosti prema zdravstvenim radnicima i zdravstvenim organizacijama na globalnim i lokalnim mrežnim stranicama društva  Bayer.

O Kodeksu EFPIA-e i javnom objavljivanju podataka

Izvještaj o objavljenim podacima

Saznajte kako prikupljamo i objavljujemo podatke o prijenosima vrijednosti zdravstvenim radnicima i pristupite objavljenim podacima.

 

Pristup objavljenim podacima