Zašto Bayer

U 2014., kompanija Bayer uvrštena je na 28. mjesto LinkedIn’s 100 Most InDemand Employers 2014  (2013. g. bila je na 56. mjestu), ljestvice najuglednijih poslodavaca na svijetu utemeljene na milijardama interakcija između više od 300 milijuna članova društvene mreže LinkedIn. Kako bi saznali tko je najpoželjniji poslodavac, LinkedIn je prikupio podatke o ponašanju korisnika usluga.

Istraživanje se temelji na interakcijama između stručnjaka i tvrtki na mreži, a uključeni su i podaci o tome koliko često stručnjaci posjećuju i prate novosti na internetskim stranicama tvrtke.

Osim toga, Science Careers je odabrao Bayer za jednog od najboljih poslodavaca u području znanosti za 2014. g. i uvrstio ga na 16. mjesto svoje ljestvice (2013. g. bio je na 20. mjestu). Science Careers, za izradu svoje ljestvice, svake godine provodi on-line istraživanje među pojedincima koji su upoznati s poslodavcima u području biotehnologije i farmacije. Istraživanje je provedeno od 20. ožujka do 4. svibnja 2014. i u njemu je sudjelovalo otprilike 65,000 osoba. Kao temelj za istraživanje, upotrebljeno je ukupno 5.394 ispunjenih anketnih upitnika.

Velika privlačnost naše kompanije kao najboljeg poslodavca, dokaz je snažne kulture i mogućnosti koje stvara svatko od nas. Rezultati ljestvice pokazuju da globalno partnerstvo  s društvenom mrežom LinkedIn i imidž Bayera kao poslodavca, diljem svijeta nastavljaju privlačiti najtalentiranije osobe u svom području poslovanja.