Istraživanje i inovacije

Izumiteljski talent

Felix Hoffmann, Wilhelm Roehl, Hans Andersag, Walter Kikuth, Gerhard Domagk, Otto Bayer, Hermann Schnell, Friedrich Bossert, Wulf Vater su znanstvenici i istraživači koji su obilježili povijest.

Felix Hoffmann, Gerhard Domagk und Hermann Schnell
Felix Hoffmann, Gerhard Domagk, Hermann Schnell

Oni su odgovorni za nove izume koji su promijenili lice medicine, kemije i razvoja materijala: Aspirin™, Germanin™, Resochin™, sulfonamidi, poliuretani, Makrolon™ i Adalat™.

Ovi izvanredni znanstvenici imaju nešto zajedničko: započeli su Bayerovu reputaciju inovativne kompanije. Bayer zadržava snažnu obvezu prema toj tradiciji. Prestrojavanje Grupe omogućilo je da se fokusiramo na područja u kojima je inovacija pokretačka sila: zdravstvo, prehrana i visokotehnološki materijali.

Inovacija igra bitnu ulogu u rješavanju svjetskih izazova kao što su pružanje zdravstvene skrbi i prehrane rastućoj populaciji svijeta te očuvanje resursa kojih ima sve manje. Ona je ključni pokretač budućeg rasta u Bayeru.

U 2012. godini je na istraživanje i razvoj potrošeno ukupno 3,013 milijuna eura. To je jednako 7,6 % prodaje. Posebnu važnost dajemo ciljanom razvoju novih proizvoda koji osnažuju naše osnovno poslovanje. Pazeći na ciljeve korporativnog rasta, Bayer radi na tome da neprestano pomlađuje i širi svoj portfelj proizvoda te da optimizira proizvodne procese.

Naše aktivnosti u području istraživanja i razvoja usko su vezane uz potrebe tržišta te su stoga predmet neprestanog procesa prilagodbe. Aktivnosti Grupe nadopunjuju se međunarodnom mrežom suradnje s vodećim sveučilištima, istraživačkim institutima javnog sektora te partnerskim kompanijama. Ta se mreža postepeno širi u skladu s našim glavnim područjima istraživanja i razvoja. Ovakvim udruživanjem stručnosti, Bayer namjerava velikom brzinom provesti nove ideje u uspješne proizvode. Ove aktivnosti podupire i sustavni razvoj zaposlenika u istraživačkim i razvojnim jedinicama tvrtke.

Saznajte više o inovacijskoj kompaniji na putu kroz svijet istraživanja u našem znanstvenom časopisu Research.