Strategija

UN-ova korporativna inicijativa za održivi svijet

UN-ova inicijativa za održivi svijet je strateška korporativna inicijativa čiji je cilj uskladiti poslovne aktivnosti i strategije s deset univerzalno prihvaćenih UN-ovih principa na područjima ljudskih prava, radnih uvjeta i prava radnika, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije. Kompanija Bayer bila je jedna od prvih potpisnika inicijative 2000. godine.

Potpisnici inicijative obvezuju se da će poštovati deset univerzalno priznatih UN-ovih principa. Ovoj inicijativi priključilo se više od 10.000 organizacija, uključujući 7.000 kompanija iz 145 zemalja.
Svojim potpisom Bayer se obvezao da će:

  • promicati ljudska prava,
  • garantirati međunarodne standarde rada,
  • poboljšati zaštitu okoliša i
  • boriti se protiv korupcije i mita


Potpisnici se također obvezuju slati godišnja izvješća o napretku koji su postigli u uvođenju ovih principa. Bayer usklađuje  svoje izvješće o napretku s godišnjim financijskim izvješćem. Od početka sudjelovanja u UNGC-ovoj platformi za korporativno održivo vodstvo-LEAD 2011. godine, Bayer objavljuje godišnje izvješće koje se bazira na kriterijima Programa za korporativnu održivost.

Tijekom zadnjeg desetljeća proširili smo naš angažman u sklopu Globalnog sporazuma. Potpisali smo dvije nove inicijative: CEO Water Mandate i Caring for Climate kojima podupiremo zaštitu vodnih resursa i klime.

Bayer izričito podupire ciljeve deset principa UN-ovog Globalnog sporazuma.  Kako bismo duboko usadili ove pricipe u naše poslovanje, razvili smo smjernice, pravila i standarde kojih se moraju pridržavati svi radnici diljem svijeta. Ovo se odnosi i na naše dobavljače diljem svijeta, od kojih zahtjevamo da se također pridržavaju deset UN-ovih principa.