Ključna područja

Za budućnost poljoprivrede

Osiguravanje dostatnih zaliha hrane jedan je od najvećih izazova našeg vremena. Bayer razvija rješenja za ovaj problem u svojoj podskupini CropScience čija je tema „visokokvalitetna hrana za sve“ čvrsto postavljena kao središnji cilj njezinog Programa za održivost. Za Bayer grupu, jedini je način za postizanje ovog cilja održiva poljoprivreda.

Poljoprivreda

Programom Food Chain Partnerships (Partnerstvo u lancu hrane), Bayer pomaže poljoprivrednicima diljem svijeta u proizvodnji proljoprivrednih proizvoda najbolje moguće kvalitete.
 
Rastuća svjetska populacija, nestašice hrane i promjenjivo vrijeme su samo neki od brojnih dinamičnih faktora koji sve više utječu na svjetsku poljoprivredu. Potrebno je nahraniti sve više ljudi, ali količina dostupne obradive zemlje po glavi stanovnika se smanjuje diljem svijeta.

To je sve potpomognuto problemima kao što su erozija tla, nestašica vode i ekstremni vremenski uvjeti koji predstavljaju velike izazove za poljoprivrednike u mnogim dijelovima svijeta. U tom kontekstu, naša misija „Science For A Better Life“ odražava cilj koji želimo ostvariti u suradnji s poljoprivrednim partnerima i dioničarima - pomoći u opskrbljivanju ljudi s dovoljno zdrave hrane.

Rješenja za buduće potrebe

Održiva poljoprivreda, rast prinosa i unapređenje kvalitete usjeva postaju iznomno važni. Kako bismo dugoročno zadovoljili sve veću potrebu za hranom i promjenjive prehrambene navike, svjetska poljoprivredna proizvodnja morala bi se povećati za otprilike 60% do 2050. Bayer usklađuje svoje korporativno planiranje s ovim dugoročnim trendovima na poljoprivrednom tržištu..