O nama

Covestro*

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača polimera sada ima novi identitet. Od 1. rujna 2015. bivši Bayer MaterialScience posluje pod novim imenom - Covestro. Iako je tvrtka sada pravno i ekonomski neovisna, ona ostaje 100% podružnica tvrtke Bayer AG. Covestro AG izašao je na burzu sa svojim dionicama 6. listopada 2015.Najvažnije Covestro poveznice:


Covestro je renomirani dobavljač visokokvalitetnih polimera koji razvija inovativna rješenja za široku uporabu.Velik udio prodaje čine proizvodi  koji drže vodeće pozicije na globalnom tržištu.


Portfelj je podjeljen na tri poslovne jedinice:

  • Poliuretani      
  • Plastike
  • Premazi, ljepila, sredstva za brtvljenje

i jedinica Industrial Opeartions.

 

Korporativni podaci

Ime tvrtke

Covestro AG*

Sjedište

Leverkusen, Njemačka

Predsjednik Upravnog odbora

Patrick Thomas

Odjeli

Premazi, ljepila, sredstva za brtvljenje
Poliuretani
Polikarbonati

 

Dobit

11.982 mio EUR

EBITDA1 prije odbitka posebnih stavki

1.659 mio EUR

Troškovi istraživanja i razvoja

262 mio EUR

Zaposlenici

15.761


S danom 31. prosinca 2014
1 za definiciju vidi fusnote u Tablici ključnih podataka Bayer Grupe

 

*prije Bayer MaterialScience. Više informacija: link

Covestro ima novi, šareni logo. Njegova vizija je također nova: „Učiniti svijet boljim mjestom“. „Ostvarit ćemo ovu viziju kroz inovacije i rast, profitabilne tehnologije i proizvode koji su društveno korisni i koji smanjuju štetni utjecaj na okoliš“, rekao je Thomas.

Covestro opskrbljuje materijalima ključne industrije diljem svijeta, poput automobilske, građevinske i elektroničke industrije, ali i industrije namještaja, sportske i tekstilne industrije. Kompanija se, sa svojim proizvodima i praktičnim rješenjima, suočava s najvećim izazovima našega vremena, od klimatskih promjena i prekomjernog iskorištavanja resursa, povećane mobilnosti stanovništva i urbanizacije do rasta populacije i demografskih promjena.

Među proizvode Covestra spadaju sirovine za visokokvalitetne poliuretanske pjene koje se u svom fleksibilnijem obliku koriste za proizvodnju namještaja, madraca i automobilskih sjedala, a u svom krutom stanju za izolaciju zgrada i rashladnih uređaja.Covestro je također proizvođač polikarbonata visokih performanci koji se, među ostalim, koriste u proizvodnji dijelova za motorna vozila, krovnih dijelova, medicinskih uređaja i mnogih drugih. Portfelj zaokružuju namjenski spojevi, među koje spadaju  sirovine za premaze, ljepila i sredstva za brtvljenje.

Upravni odbor 

Na čelu Covestra nalazi se četveročlani Upravni odbor. Članovi odbora su:

  • Patrick Thomas (CEO)
  • Frank H. Lutz (financije, upravitelj rada)
  • dr. Klaus Schaefer (proizvodnja i tehnologija)
  • dr. Markus Steilmann (inovacije)


Njihove slike i biografije dostupne su na web stranici tvrke Covestro.