Profil i organizacija

Nazivi | Brojevi | Činjenice

Bayer je svjetski priznata inovacijska tvrtka s tradicijom starom više od 150 godina te ključnim kompetencijama u područjima zdravlja i poljoprivrede. Razvijamo nove molekule za upotrebu u inovativnim proizvodima i rješenjima u unapređenju zdravlja ljudi, životinja i biljaka. Naše aktivnosti istraživanja i razvoja su temeljene na dubokom razumijevanju biokemijskih procesa u živim organizmima.

Istraživanje svjetski poznate agencije Interbrand je u 2015. godini procijenio vrijednost Bayerovog brenda na 6,3 milijarde eura.

Naš cilj je postići i održati vodeće pozicije na našim tržištima, stvarajući pritom vrijednost za naše kupce, dionike i zaposlenike. Nastavno na to, naša strategija je stvorena kako bismo pomogli u rješavanju najvećih izazova današnjice.

Bayer se temelji na načelima održivog razvoja te djeluje kao društveno i etički odgovorna korporacijska osoba, pritom poštujući interese svih naših dionika. Naši zaposlenici imaju izvrsne prilike razvijanja unutar kompanije.

Usredotočenje na Life Science poslovanje

Nastavno na ekonomsko i pravno odvajanje našeg MaterialScience poslovanja, koje sada posluje pod nazivom Covestro*, Bayer je započeo okretanje svoj uspješnog razvoja prema isključivo Life Science kompaniji. U skladu s time je došlo i do promjene korproativne strukture poduzeća. Od 01. siječnja 2016., Bayerovo poslovanje je vođeno trima odjelima: Pharmaceuticals, Consumer Health i Crop Science, dok je Animal Health zaseban izvještajni segment.


Naša Life Science poslovanja drže vodeće pozicije na rastućim tržištima vođenim inovacijama. Zajedno čine jak, privlačan i uravnotožen portfelj, otporan na fluktuacije u potražnji i potencijalne rizike. Prethodna struktura holding društva za strateško upravljanje sada je promijenjena u jednu integriranu organizaciju pod istim, snažnim Bayer brendom.

Organizacija

Poslovanje vode sljedeći odjeli:

Odjel Pharmaceuticals temelji svoje poslovanje na medicinskim proizvodima, većinom na područjima ženskog zdravlja i kardiologije, ali i razvojem ciljanih lijekova za liječenje na područjima onkologije, hematologije i oftalmologije. Pod odjel Pharmaceuticals spada i pododjel Radiology, koji stavlja na tržište opremu za rendgensko snimanje temeljeno na tehnici kontrasta, kao i odgovarajuća kontrastna sredstva.

Odjel Consumer Health nudi prvenstveno bezreceptne proizvode u području dermatologije, dodatka prehrani, analgetika, probavnog sustava i pevencijama kardiovaskularnih rizika. Ovi proizvodi uključuju svjetski poznate brandove kao što su Claritin™, Aspirin™, Aleve™, Bepanthen™/Bepanthol™, Canesten™, Dr. Scholl’s™ i Coppertone™.

Crop Science odjel posluje u području sjemena, zaštite bilja i nepoljoprivredne kontrole štetnika. Organiziran je u dvije operativne jedinice: Zaštita bilja/Sjeme i Environmental Science. Operativna jedinica Zaštita bilja/Sjeme nudi širok portfelj visokokvalitetnih sjemena, zajedno s inovativnim kemijskim i biološkim rješenjima za kontrolu štetnika, pružajući svojim klijentima pritom i opsežne usluge moderne i održive poljoprivrede. Environmental Science se usredotočuje na nepoljoprivredne aplikacije, sa širokim portfeljom proizvoda za zaštitu štetnika i usluga za različita područja, od brige o domu i vrtu do šumarstva.

Naši proizvodi za farmske životinje i kućne ljubimce vođeni su unutar odjela Animal Health, poslovnoj jedinici kojom upravlja član Upravnog odbora zadužen za Crop Science.

Covestro* je renomirani dobavljač visokokvalitetnih polimera koji razvija inovativna rješenja za široku uporabu.


Upravljanje


Sustav dvostrukog upravljanja sa sljedećim upravnim tijelima:


Dual governance system with the following governance bodies:


Odbor za upravljanje:

Osam članova, predsjednik: dr. Marijn Dekkers

Nadzorni odbor:

20 članova, predsjednik: Werner Wenning

Našim proizvodima doprinosima pronalasku rješenja za neke od najvećih izazova današnjice. Porast broja, ali i starosti svjetske populacije traži poboljšanu medicinsku brigu i dovoljnu opskrbu hranom. Bayer poboljšava kvalitetu života ljudi sprječavanjem, ublažavanjem i liječenjem bolesti. Isto tako, pomažemo u pružanju odgovarajuće količine visokokvalitetne hrane za ljude, životinje te biljnih sirovina.


Najprodavaniji Bayerovi proizvodi su:

  • u području zdravlja: Xarelto™, Kogenate™, Betaferon™/Betaseron™/Mirena, Nexavar™
  • u području poljoprivrede: Confidor™ / Gaucho™, Nativo™ product family, Nunhems™, Basta™/ Liberty™, Prosaro™

Zaposlenici


30. rujna 2015. Bayer Grupa brojala je 102.168 zaposlenika diljem svijeta.

Pročitajte više o Bayerovim zaposlenicima

Posao i karijera