Politički stavovi

Energetska politika i zaštita okoliša

U Bayeru prepoznajemo znanstvene dokaze koji ukazuju na činjenicu da je došlo do promjene klime uzrokovane ljudskim djelovanjem. Također prepoznajemo odgovornost kemijske industrije kao vodeće u emisiji stakleničkih plinova.  Bayer stoga stremi ka smanjenju vlastitih emisija plinova u skladu sa strogim ciljevima smanjenja. Još važnije, vjerujemo da inovativni Bayerovi proizvodi, kao što su materijali za toplinsku izolaciju, mogu značajno doprinijeti suzbijanju klimatskih promjena.

Još jedna Eko-komercijalna zgrada nedavno je otvorena u Greater Noidi u Indiji. Dr. Ram Sei Yelamanchili (lijevo) iz glavnog centra za izvrsnost podskupine Bayer MaterialScience u Indiji i Krishna Kumar Mitra iz Lloyd Insulationsa (Indija), s Makrolon™ pločom i izolacijskim materijalom koji su korišteni u izgradnji.

Današnja energetska politika slijedi potrebe zaštite okoliša, npr. u shemama trgovanja emisijskim jedinicama stakleničkih plinova. Smatramo da je važno da Europa zadrži cijene energenata koje su usporedive s drugim regijama kako bismo zadržali ukupnu konkurentnost kemijske industrije.

Saznajte više o našoj međunarodnoj klimatskoj politici.