Politički stavovi

Društvena prihvaćenost tehnologija i proizvoda

Blagostanje društva usko je vezano s mogućnosti za razvoj i upotrebu novih tehnologija. Bayer ima povjerenja u znanstvena istraživanja koja utvrđuju rizike te prednosti tehnologija i proizvoda. U Bayerovu je interesu pružiti sigurna rješenja za probleme današnjice, ali i sutrašnjice.

Bayer značajno doprinosi prevladavanju globalnih izazova svojim inovativnim tehnologijama i visokokvalitetnim materijalima. Primjerice, cilj projekta „Dream Production“ (Proizvodnja snova) je upotreba plina CO2 kao sirovine. Na pozadinskoj slici nalaze se Bayerov istraživač dr. Thomas Ernst Müller (lijevo) i prof. Walter Leitner s RWTH sveučilišta u Aachenu.

Međutim, ulaganje u tehnologiju i proizvodna postrojenja mogu trajati desetljećima i stajati milijune, ako ne i milijarde. Stabilni okviri koji omogućuju planiranje u takvim vremenskim okvirima stoga su za Bayer od ključne važnosti. To zahtjeva široko i opće prihvaćanje sigurnih novih tehnologija unutar društava.

Rijetko tko se žali na medicinske proizvode stvorene uz pomoć biotehnologije no, prednosti korištenja zelene biotehnologije u tvornicama tek moraju biti prihvaćene u europskim društvima. Europa još odbija uvoz proizvoda napravljenih zelenom biotehnologijom koji su uobičajeni u ostatku svijeta. Ljudi su također skeptični prema nanotehnologiji koju se uspješno koristi u elektronici, alternativnoj energiji i medicini. Detaljno se istražuju potencijalni rizici po zdravlje. U proizvodnji hrane, zaštita usjeva čini značajan doprinos smanjenju gladi u svijetu i poboljšanju kvalitete hrane.

Saznajte više o nanotehnologiji.