Izjava o privatnosti

Bayer je svjestan da je sigurnost Vaših osobnih podataka vezana s upotrebom naše internet stranice vrlo važna stavka. Zaštitu Vaših podataka shvaćamo vrlo ozbiljno. Prema tome, želimo da znate koje podatke zadržavamo, a koje odbacujemo. Ovomizjavom privatnosti, želimo Vas obavijestiti o našim sigurnosnim mjerama te Vas upoznati s načinom prikupljanja, korištenja i obrađivanja osobnih podataka.

Prikupljanje podataka
Našu internet stranicu možete koristiti bez otkrivanja Vaših osobnih podataka. Niste obvezni pružiti nam svoje osobne podatke kao uvjet korištenja stranice, osim ukoliko je to potrebno radi korištenja našeg proizvoda ili usluge, u skladu s Vašim zahtjevom. Kada koristite našu internet stranicu, mi pohranjujemo podatke na naše servere iz različitih sigurnosnih razloga. Takvi podaci mogu podrazumijevati ime Vašeg internet dobavljača, internet stranica koju ste iskoristili kako biste se povezali na našu stranicu, internet stranice koje ste posjetili s naše stranice te vaša IP adresa. Ti podaci mogu voditi Vašoj identifikaciji, no ih mi na taj način ne koristimo. Podatke s vremena na vrijeme koristimo u statističke svrhe, ali osiguravamo potpunu anonimnost svakog pojedinca, što znači da se osoba ne može identificirati. Ponekad kada povjeravamo poslove usvezi s obradom osobnih podataka drugoj osobi kako bi Vam ista omogućila proizvod ili uslugu koju ste zatražili, ili u druge svrhe koje ste dopustili, vodimo računa o tome da je ta osoba registrirana za obavljanje takve djelatnosti, da pruža dovoljno jamstava u pogledu odgovarajućih mjera zaštite osobnih podataka te se pouzdajemo u tehnička i organizacijska sredstva kako bismo osigurali slijeđenje propisa o zaštiti osobnih podataka.


Prikupljanje i obrada osobnih podataka
Osobne podatke prikupljamo kada nam ih stavite na raspolaganje, kroz registraciju, popunjavanje formulara ili e-mailova, kao dio naručivanja našeg proizvoda ili usluge, upite ili zahtjeve o materijalima koji su naručeni i slične situacije u kojima nam odlučujete dati svoje podatke. Baza podataka i njen sadržaj ostaju u našoj kompaniji i ostaju s procesorima podataka i serverima koji rade u interesu zaštite vaših osobnih podataka te su odgovorni nama.. Vaši osobni podaci neće biti proslijeđeni od strane nas ili naših agenata trećoj strani u bilo kojem obliku, osim ukoliko nemamo Vaše odobrenje ili smo u zakonskoj obvezi to napraviti. Zadržat ćemo kontrolu i odgovornost za upotrebu bilo kakvih osobnih podataka koje nam dostavite. Neki od ovih podataka se mogu čuvati ili procesuirati u kompjuterima koji su locirani unutar naše nadležnosti, kao što su Sjedinjene Države, čiji se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od nadležnosti države u kojoj Vi živite. U tom ćemo slučaju osigurati isti stupanj zaštite Vaših osobnih podataka kakav vrijedi u Vašoj državi, koliko je god to s naše strane moguće.


Svrha korištenja
Podaci koje skupljamo bit će korišteni jedino u svrhu omogućavanja Vašeg korištenja naše internet stranice te dostavljanja traženih proizvoda i usluga, ili u druge svrhe za koje ste dali odobrenje, ukoliko zakon ne propisuje drugačije.

Pravo pristupa i ispravki
Imate pravo pregledati i izmijeniti bilo koje osobne podatke koji su pohranjeni u našem sistemu za koje vjerujete da su zastarjeli ili netočni. Samo pošaljite e-mail na adresu koja se nalazi na internet stranici ili kontaktirajte službu zaštite podataka na adresu koja se nalazi ispod.

Pravo otkaza
U svakom trenutku imate pravo povući svoj pristanak za korištenje svojih osobnih podataka u budućnosti. Ponovno, samo pošaljite e-mail na adresu koja se nalazi na stranici ili kontaktirajte službu zaštite podataka na adresu koja se nalazi ispod.

Zadržavanje podataka
Osobne podatke zadržavamo onoliko koliko je potrebno kako bismo pružili uslugu koju ste zatražili ili za koju ste dali pristanak, osim u slučaju kada zakon propisuje drugačije (npr. u vezi s neriješenom parnicom).

Upotreba kolačića (Cookies)
Takozvani kolačići (cookies) su male tekstualne datoteke koja su pohranjene u posjetiteljevoj podmemoriji lokalnog internet preglednika. Njihova upotreba omogućava prepoznavanje posjetiteljevog internet preglednika kako bi se optimizirala internet stranica i pojednostavila njena upotreba. Podaci skupljeni putem kolačića neće biti upotrijebljeni za otkrivanje osobnog identiteta posjetitelja internet stranice.

Većina pretraživača automatski prihvaća kolačiće. Možete podesiti svoj pretraživač na način da ih odbacuje ili da Vas obavijesti kada su postavljeni.

Svi kolačići korišteni na web stranicama Bayer Hrvatska: link

Sigurnost
Bayer koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere opreza kako bi zaštitili podatke od manipulacije, gubitka, uništenja ili pristupa neautoriziranih osoba. Bilo koje osobne podatke koje Vi Bayeru stavite na raspolaganje u prijenosu će biti potpuno enkriptirani kako bi se spriječila bilo kakva zloupotreba od strane trećih osoba. Naše sigurnosne procedure se stalno provjeravaju u skladu s novim tehničkim razvojem.

Djeca
U skladu sa značajem zaštite dječje privatnosti ne skupljamo, procesiramo niti na našoj internet stranici koristimo bilo kakve podatke koji su vezani za pojedinca za kojeg znamo da ima manje od 13 godina bez prethodne i vjerodostojne suglasnosti njegovog ili njenog pravnog zastupnika. Takav pravni zastupnik ima pravo po zahtjevu pregledati podatke koje je ponudilo dijete i/ili zahtijevati da se oni obrišu.

Kontakt
Ukoliko imate bilo kakav problem, pitanje ili ideju, kontaktirajte sljedeću osobu:


Ovlaštena osoba za zaštitu podataka u kompaniji Bayer d.o.o.
Ivana Martinčević
Legal/Compliance Officer
E-mail

Voditelj zaštite podataka na razini kompanije Bayer AG:
Eva Gardyan-Eisenlohr
Phone: +49 (0) 30 468 16924
E-Mail
Stalni razvoj naše internet stranice zahtijeva povremene prilagodbe našoj izjavi privatnosti. Zadržavamo pravo promjena ukoliko je to potrebno.